Това съобщи на брифинг в Народното събрание Александър Иванов

ГЕРБ-СДС внася проект на решение за създаване на временна комисия, която да установи има ли незаконосъобразни действия или бездействие на компетентните органи на защитената територия "Колокита" на полуостров Буджака, Община Созопол. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Александър Иванов.

Депутатите създадоха временна комисия за "Росенец"

„Не визираме къщите на никого. Желаем анкетната комисия да провери и установи в срок кое правителство, кога и защо променя плана за управление на защитената територия, вследствие на което тя се застроява, както и законосъобразността на строителството там", обясни председателят на групата Десислава Атанасова.

Тя коментира и изслушването на вътрешния министър Бойко Рашков в пленарната зала по темата за миграционния натиск.

„Едва ли не, Бойко Борисов беше обвинен в държавна измяна за това, че е бил на лично посещение при президента на Република Турция Ердоган. Някои направиха изводи, че е било договорено увеличаването на миграционния натиск към България", каза Атанасова.

 

В момента той е по-висок 12 пъти от Гърция и 10 пъти от Турция, уточни тя.

„Надявам се, че тези данни са известни на Бойко Рашков като началник на МВР и на президента Радев, който само преди седмица се срещна с гръцкия си колега. Надявам се, че тогава не се е договаряло увеличаване на миграционния натиск към България", коментира председателят на ПГ ГЕРБ-СДС.

По думите й при изслушването в пленарната зала Рашков не е отговорил на нито един въпрос на парламентарните групи за това с какво се занимава МВР сега, при положение че самият той признава за увеличен натиск към страната ни.

„Знаем отговора: МВР се занимава с писане на протоколи на членове и симпатизанти, кметове и представители на ГЕРБ, а не с охрана на българската граница", заключи Атанасова.