Случаите на новозаразени с коронавирус в България вече се покачват

Случаите на новозаразени с коронавирус в България вече се покачват и основна заслуга за това има Делта вариантът. Наред с ваксините, има и други начини, с които да се предпазим от вируса.

Дезинфенктант за ръце - никога не знаете в каква ситуация ще попаднете и винаги е по-добре да имате нещо, с което да премахнете микробите от ръцете си.

Лекарства - в условията на пандемия има медикаменти, които е добре да вземете по време на път. От аптеката може да се подсигурим с нужното - Витамин D. Той е полезен и е препоръчително да се приема ежедневно в предписана от лекар доза.

При контакт със заразен е добре да се пие антистенокардин, както и "Ивермектин". Директорът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев също препоръча медикаментът за лечение на коронавируса. "Ивермектин"-ът вече е доказал своята сила срещу COVID-19, а профилактичният му прием също е коз по време на пандемията, посочват от kmeta.bg

Проф. Темелков: Прилагаме „Ремдесивир” и „Ивермектин” - помагат, когато се вземат навреме

„Доказана е ролята на "Ивермектин" в ранното лечение и в профилактиката. В Перу например след широкообхватно почти едногодишно проучване смъртността от COVID-19 е намаляла 14 пъти, значително са намалели и случаите на заболяване. Проучвания в Индия и Аржентина доказват, че медикаментът има много добър ефект и при профилактично приложение“, коментира преди време д-р Александър Серафимов, специалист по анестезиология и интензивно лечение, социална медицина и здравен мениджмънт, част от екипа на МБАЛ„Бургасмед“.

Факти за приложението на ивермектин при COVID-19

Разбира се, дозирането и начинът на прием са от изключително голямо значение, затова е важно да се приема след лекарско предписание и да не се прибягва до "Ивермектин", който не е предназначен за хуманно лечение, а за такова при животни. "Ивермектин" се ползва като активно вещество в много ветеринарно-медицински препарати и не бива да се прави връзка с приложението му за хора под тази ветеринарна форма.

Не на последно място, по време на пандемия, трябва да се спазват на противоепидемичните мерки – носене на маски и съблюдаване на нужната дистанция.