Той призова всички доказателства за купуване на гласове да бъдат предадени на прокуратурата

„Много текстове от Наказателния кодекс не се прилагат, защото прокуратурата действа като бос. С комисии не можем да компенсираме тази дупка в правовия ред на България. Наскоро гледах едно от шоутата на Борисов. Почти се просълзих, когато той каза, че „добре, че съдът останал независим”, след онази фраза - „Ние ги хващаме, те ги пускат”. Помните ли тази основополагаща фраза и дългата борба на Борисов? Сега стигнахме до заключението, че е добре, че съдът е независим”. Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов от парламентарната трибуна.

Дончева: Правосъдните органи ще решат купувал ли е гласове член на "Изправи се! Мутри вън!"

Той призова всички доказателства за купуване на гласове да бъдат дадени на прокуратурата, а тя на свой ред да ги предаде на съда, за да може той да се занимава с „тези неща, а парламентът – със своята работа”. 

Атанасова: Има явни репресии срещу депутати от ГЕРБ, а те не са купувачи на гласове

Да бъдат представени всички доказателства за подобни престъпления пред прокуратурата и лицата, за които има доказателства, да бъдат обвинени, призоваха и от ГЕРБ-СДС. Даниел Митов обаче добави, че не бива да се лепят етикети и непрестанно партията да бъде обвинявана.