Виновникът за катастрофата се укрил в чужбина

Трагичен инцидент с моторист вдигна на крак мотообществото в България. На 30 юли мъж от Русе тръгва с мотора си за София и часове след това следите му се губят. Близки и приятели на Димитър Мишков започват собствено разследване. На третия ден намират тялото на 38-годишния моторист. Според тях - причината за смъртта е катастрофа, от която другият участник е избягал и е напуснал страната. Полицията работи по случая.

МВР показа кадри на катастрофи с мотори (ВИДЕО)

На път за София Димитър изчезва. Приятелите му пускат постове в социална мрежа, а близките му подават сигнал в полицията. Два дни колегите на Димитър го издирват,обикалайки стотици километри. Намират тялото в храсти малко преди Плевен.

"В разклона до банкета видяхме някакви следи от ПТП и спряхме. В момента, в който спря колата, направих две крачки и видях чантичката на Митко", разказва Вероника. 

УЖАСЯВАЩИ КАДРИ: Полицията показа записи на тежки катастрофи в София (ВИДЕО)

Откриват и следи от автомобил, който се предполага, че е блъснал Димитър, а водачът е избягал.

"Имаше останали пластмасови неща от автомобил. Ударът по мотора беше много сериозен, беше ударен в нещо. По мотора имаше щети, които не са сякаш си излязъл сам от пътя и си се хвърлил в храстите", твърди Николай Ботев. 

 

Намират и свидетел, който дава снимки на колата, която се предполага, че е блъснала моториста-собственост е на гръцки гражданин. Оказва се, че той е напуснал страната и е в Румъния. В Букурещ е задържан с европейска заповед за издирване. Очаква се съдът в северната ни съседка да се произнесе за предаването на гръцкия гражданин на българските власти. 

Моторист е с опасност за живота след тежка катастрофа в Пловдив