Лидерите на двете парламентарни групи отправиха обвинения един към друг

Парламентът създаде временна комисия, която да установи има ли незаконни бездействия от страна на институциите свързани с местността Буджака край морето. Това обаче се оказа повод и от трибуната „Има такъв народ” обясниха как точно от „Демократична България” са искали определени постове в бъдещ кабинет. Емоциите и силните изрази властваха, а дебатът продължи близо 2 часа.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА ВИЖТЕ ТУК

„Повръща ми се от лицемери в този парламент”. Това заяви заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов от парламентарната трибуна по време на обсъждане на темата за създаването на временна комисия за незаконното строителсто на Буджака. 

„Ние ще подкрепим създаването на тази комисия, така както подкрепихме комисията за Росенец. Това е елементарно, ясно и логично. Ще подкрепим и всяка комисия, която четиримата зелени в тази зала предложат за всяко друго извращение с българската природа, било то на морето, или в планината. Ще подкрепим всяка комисия, за да не издевателстват върху българската природа”, добави Йорданов.

ИТН и ДБ се "замеряха" с цитати от песни

И рязко смени темата с разказ за случилото се по време на преговорите на ИТН с ДБ и ИБГНИ.

„Христо Иванов заяви в нашата парламентарна стая, пред петима човека, че той трябва да одобри който и да е кандидат за министър-председател, членовете на МС и всяко едно бъдещо назначение по контролни органи. Иначе губим подкрепата. Ако това не е кадруване, аз съм висок 3 метра баскетболист. Мая Манолова пък заяви пред мен и Виктория Василева: „Обещайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнявайте”. Готов съм да отида на детектор на лъжата, за да потвърдя думите на тези двама лицемери”, заяви Йорданов.

ИТН към отказалите подкрепа: Няма как да изтриете срама от лицата си!

Той добави, че според него "ДПС и ДБ си мерят олигарсите". От ИТН пък имали достатъчно известен лидер, който няма къща на Буджака. За партията е „еднакво гадно дали ще заменят Доган и Пеевски с Иво Прокопиев”, каза още Йорданов.

"Ами, да, искате нашите гласове. Те са точно на половина на вашите, но са много ценни. Редно е да съгласуваме хората, които предлагате, ако искате да подкрепим правителството ви. Това не означава, че ние щяхме да имаме право на вето върху ваши решения. Не е зле, ако ще ходите на детектор на лъжата, да кажете и това", отвърна Христо Иванов.

 

 

"Не сме искали дялове, не сме искали порции и недейте да лъжете за това! Просто искахме да знаем за кого ще гласуваме. Публично неведнъж съм казвал, че няма да гласуваме за котки в чувал! Майка ми ме критикува и ми каза, че не допускам, че може да има симпатични хора, които не познавам. И като пример даде министърката по ромските въпроси. Обещах на майка ми, че ще кажа това", добави той.

"Благодаря на Христо Иванов, че си призна, че се е опитвал да кадрува. Ние нямаме нужда от такъв партньор! Моля ви, не ни търсете повече за разговори. Тук имате ГЕРБ, ДПС…Всеки, който твърди, че ние имаме нещо общо с ДПС, трябва да отиде на психиатър", контрира Йорданов.

В разговора се намеси и Мая Манолова, която намекна, че Трифонов я е убеждавал да не се кандидатира за кмет на София.

"Ето затова настоявах разговорите да се водят публично. Ако исках да падна на вашето ниво, г-н Йорданов, можех да кажа как и срещу какво г-н Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София. И въпреки това, аз излязох срещу ГЕРБ", заяви тя.

Манолова: Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София

Напрежението покрай Буджака се пренесе и до Росенец, но не по море. „Тази тема се използва като пропагандно мероприятие”, каза Христо Иванов.

„Ние ще се борим срещу модела на задкулисието, наречен Иво Прокопиев и кръга „Капитал”, посочи Йордан Цонев.

„Ако се борите – чудесно, борете се”, отговори Христо Иванов.

И въпреки че гласуваха единодушно, имаше и друг депутатски прочит. „Не си мерете дълбоките държави - моят олигарх е по-хубав от твоя”, каза Арман Бабикян.

„Ние няма да вземем отношение  чий олигарх е по-силен или кой кръг е по-влиятелен”, заяви Атанас Костадинов.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК