Жертвата е млад мъж, който беше издирван от седмици

Разкриха зловещо убийство в Бургас. Късно в сряда полицията в морския град откри разчлененото тяло на млад мъж, когото издирваха от две седмици. За отвличането на 28-годишния Юмер Мехмед в понеделник беше арестуван бургаския брокер на недвижими имоти Станимир Рагевски. Тази сутрин му е повдигнато обвинени е за умишлено убийство.

Късно вчера криминалистите открили в няколко чувала сред тресавището край Долно езерово останките на 28-годишният Юмер Мехмед.

 Откриха разчленен труп на мъж в Бургас (СНИМКИ)

„От доказателствата, които сме събрали, до настоящия момент е установено безспорно, че пострадалият Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагински посредством огнестрелен изстрел”, заяви наблюдаващият прокурор Десислава Трифонова.

След това, според прокуратурата, обвиняемият е разчленил тялото с цел да го укрие. „Убийството и разчленяването е на едно и също място”, посочи още Трифонова.

 

 

Местопрестъплението е семеен имот в Бургас, който не бил постоянно обитаем. Тялото е пренесено в тресавището дни по-късно. „Имало е доста усилия в посока прикриване на престъплението от момента на контакта със жертвата до полагането на трупните останки на място, където трудно могат да бъдат намерени”, посочи ст. комисар Калоян Калоянов – диресктор на ОД МВР-Бургас.

Според полицията задържаният за убийството и Юмер са се познавали. Жертвата е освободен само преди седмици от ареста, където е бил като част от организирана престъпна група. Мотивите за престъплението все още се изясняват.

УБИЙСТВО В "ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ": Откриха труп на турист

Юмер Мехмед е бил обявен за издирване от приятелката си на 6 август. Известният бургаски бизнесмен беше задържан в понеделник по обяд, като до днес му беше повдигнато обвинение за отвличане.

„Това впоследствие беше изменено в такова за убийство – престъпление, за което наказанието е затвор от 10 до 20 години”, каза прокурорът Георги Чинев.

 

 

Към момента няма втори задържан по случая. Няма и открито тяло, така както писа дъщерята на издирваната брокерка Теодора Бахлова. Във вторник в ефира на NOVA тя заяви,че арестуваният бизнесмен е последният човек, с когото майка й е говорила преди да изчезне преди 10 месеца. „Никой не ми обърна внимание. Трябваше да намерят това момче разчленено, за да се случи нещо с майка ми”, каза Християна Радоева.

„Работи се по всички версии, които целят действително да установят наличието на връзка и характера на връзката между Рагевски, Теодора и нейното изчезване”, посочи Георги Чинев.