Това потвърдиха от МВР за NOVA

Директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен със заповед от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Това съобщи самият Рогачев пред NOVA. По думите му  наложеното му дисциплинарно наказание  е пoлитическо.

НОВИ РОКАДИ В СЛУЖБИТЕ: Смениха шефа на ГД "Национална полиция" (ОБЗОР)

Йордан Рогачев е получил заповедта за отстраняването си в петък преди обед. Причината за увлонението – системно отсъствие от работното място. А пътуванията със служебен автомобил били засечено от камерите на Пътната агенция.

„Твърди се, че от 8.30 до 16.30 часа в определени дни не съм си бил в кабинета на Областната дирекция, а със служебния си автовобил съм бил навън, извън сградата на Областнаната дирекция”, заяви Йордан Рогачев, бивш директор на ОД на МВР- Пловдив.

Освободиха директора на „Национална полиция”

Действията на Рогачев влязоха в полизрението на Бойко Рашоков още в първите дни след встъпването му в длъжност като вътерешен министър. Тогава той разпореди проверки в пловдивската дирекция, а полицаи от 3 - то РПУ бяха зрелищно арестувани. Рогачев веднага излезе в болничен за операция, а след изтичането му  в отпуск по бащинство. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му, която по-късно Административният съд в Пазарджик отмени.

 

 

„Докато бях в болницата „Св. Георги”, при едно от идванията на министър Рашков, беше изпратен моят заместник-директор при мен. Той ми каза, че го е изпратил господин Рашков, като е казал да си подам оставката веднага, за да мога да си получа полагащите ми се заплати. Аз му отказах. Министърът каза, че ще бъде извършена комплексна проверка на работата на Областната дирекция. Не се установи абсолютно нищо”, посочва Рогачев.

Рашков: Не ми е известно агенти на ДАНС да са влизали в ГДБОП и "Национална полиция"

Отстраненият директор твърди, че дисциплинарното производство срещу него  е по донос от служител, който наказал с преместване, заради оплакване, че оказва психически и друг тормоз върху колежка. Рогачев определи  уволнението си  като репресия.  „Това, което аз мисля да направя е да обжалвам в  законовия 14-дневен срок”, категоричен е Рогачев.

Проверка на семейството е започнала и Агенцията за приходите.