Това научи NOVA

Специализираната прокуратура е започнала разследване във връзка с евентуално извършено престъпление от страна на депутата Лъчезар Иванов, научи NOVA от свои източници.

Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев обясни за БТА, че досъдебното производство е било образувано във връзка с проверка, извършена от КПКОНПИ, постъпила в Прокуратурата в средата на юли. Наблюдаващият прокурор е преценил, че има данни за евентуално извършено престъпление по чл. 253 от НК - пране на пари. Разследването засяга спечелени от иванов 1 милион и 600 хиляди долара при продажба на акции.

ЕК създава агенция за борба с прането на пари

"Няма от какво да се притеснявам, това е атака срещу ГЕРБ", коментира за БТА Лъчезар Иванов . Той добави, че няма сам да се откаже от депутатския си имунитет.

"Още преди два месеца от "Свободна Европа" писаха и сега някой се сети пак да запали фитила", добави Иванов. Има хора с по 19 имота, хора, които продават фирми, има проблем със служебния министър Кирил Петков, а те се занимават с нещо, което е публично, компанията е публична", посочи депутатът. Той декларира, че всичко е написал, предал е всички документи в КПКОНПИ. Попълнил съм всичко надлежно при излизане, влизане, дал съм документи, разясни Лъчезар Иванов.