БСП прояви зрялост и мъдрост при предишните консултации за правителство, каза президентът Румен Радев

„БСП прояви зрялост и мъдрост при предишните консултации за съставяне на правителство”. Това заяви президентът Румен Радев в началото на втория кръг от разговори с левицата на „Дондуков”2.

Радев пред ИТН: Изключително важно е да се отнасяме по-отговорно, за да има правителство

„Сега трябва диалог, отговорност и конструктивност”, подчерта държавният глава.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че към момента партията си е поставила две важни задачи. Първата е работа по актуализацията на бюджета, особено в няколко посоки: стабилизиране на здравната система, преизчисление на пенсиите и подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна.

„Втората задача е да положим максимални усилия да се състави редовен кабинет. В това отношение може да се разчита на нас за разумно и стабилно поведение”, каза Нинова.

ГЕРБ към Радев: Поемете отговорност, защото партиите на протеста се сплотиха под Вашия юмрук

След разговора с президента тя съобщи, че не е обсъждано това кой ще бъде носител на третия мандат. "Ако дойде при нас, ще търсим подкрепа от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Ще поискаме и среща с държавния глава, за да говорим за служебните министри", каза още Нинова.

Представителите на БСП са изискали от Президентството справка за това какво е необходимо за България, за да се справи с евентуална мигрантска вълна. Идеята била тези документи да бъдат внесени в парламента.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК