Премиерът подчерта, че оттук-нататък е задължение на народните представители да дебатират и да решават

Премиерът Стефан Янев заяви, че служебното правителство е спазило всички процедури и е изготвило проект на бюджет, който е внесен в Народното събрание. Янев подчерта, че оттук-нататък е задължение на народните представители да дебатират и да решат възможно най-скоро дали приемат проекта за актуализация.

Министър-председателят отговори и на критиките на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че „джипката вече я карал не Бойко Борисов, а Иво Прокопиев” и спрямо това били направени новите разчети за парите на държавата. 

КСНС не постигна консенсус (ВИДЕО)

„Логиката на актуализацията на бюджета ние сме я коментирали в Министерския съвет и тя се базира на нашата съпричастност към това, което се случва в страната. Инерцията, която имаме,  от кризата, започнала през 2020 г, по отношение на помощта за медицинския персонал, по отношение на овладяването на медицинската криза, по отношение на подпомагане на българския бизнес, е нещо, което е необходимо да се прави. В този случай не намирам за уместно намесването на лица. Наистина от септември нататък няма да има пари по тези пера, по които сме свикнали в последните месеци да има средства”, заяви Стефан Янев.