Днес от ДПС са поканени за консултациите при президента

„Нашата визия е, че на страната е необходимо програмно правителство. То трябва да направи реформите, които политическите партии не направиха през последните 10-12 години”. Това коментира Рамадан Аталай в предаването „Здравей, България”. Днес от ДПС са поканени на разговори при президента, които се провеждат преди връчването на втория и третия мандат за съставяне на правителство.

„Този парламент не разполага с политици, които да водят необходимия дебат. Имаме формации, които за първи път са в НС, но повече от 5 години са на сцената. Обществото им дава съответната енергия и те да поведат с тази енергия, защото първите 1-2 години след избори се правят болезнените реформи. Но тази формация не поема тази отговорност”, заяви Аталай. 

Нов кръг от консултации при президента

Според него служебното правителство, „в този си вид, има доста пропуски”.

Относно искането за актуализация на държавния бюджет, Аталай коментира, че едно служебно правителство не може да иска изменение на държавния бюджет.  

„Нашите експерти смятат, че с настоящия бюджет може да се посрещнат всички нужди”, каза Аталай.

Той коментира и скандала с полицейското насилие под колоните на Министерския съвет. „Не защитаваме нито прокуратурата, нито насилниците в МВР, но не може да сложим всички под общ знаменател. И не може след 30 години демокрация, да оставиш в редиците си хора, които могат да замъкнат младежи под колоните и да се гаврят с тях. Същото е като да накараш човек да подпише документ и така да намалиш активността на изборите, да промениш ситуацията в парламента”, каза Аталай.