„На България й е нужно редовно правителство, което да взема решения и което носи отговорност”, подчерта тя

„Правителство до пролетта, което не е политическо, е доста налудничава идея”, заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в отговор на въпрос за кабинет с времеви мандат, който е от експерти.

ГЕРБ и БСП със съмнения за конфликт на интереси на депутат от ИТН

Тя посочи, че редовно правителство се избира за четиригодишен мандат, не с други срокове, визирани в някакъв проект на решение.

„На България й е нужно редовно правителство, което да взема решения и което носи отговорност”, подчерта Атанасова. По думите й, предстои не само отговор на всички тежки кризи, които очевидно служебното правителство не може да управлява, престои да се гласува и изработи бюджет за следващата година. „Това не е добре да направи служебният кабинет, защото след това не е ясно нито как ще се харчат средствата, нито кой ще носи отговорност, нито дали българските граждани искат назначено от президента правителство да управлява страната”, категорична е Десислава Атанасова.

Гаф в дневния ред предизвика смях в пленарната зала (ВИДЕО)

Тя декларира, че ГЕРБ винаги участва в избори с една-единствена цел - повече доверие от повече български граждани, естествено и победа. „Всички други, които се обявяваха за наша алтернатива, очевидно, не са такава - не са в състояние да поемат никаква отговорност, имаше вече две възможности - април и юли”, добави председателят на ПГ ГЕРБ-СДС. Смятам, посочи Атанасова, че търпението на българите ще се изчерпи, те искат стабилност и сигурност, единствено ГЕРБ до момента е доказал, че може да я осигури.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА