Тя предлага срещите да бъдат открити

Председателят на коалиция „БСП за България” Корнелия Нинова изпрати покани за разговори с „Изправи се БГ! Ние идваме!” на 29 август (неделя) от 14:00 часа, на „Демократична България” на 31 август (вторник) от 10:00 часа и на „Има такъв народ” на 1 септември (сряда) от 11:00 часа за съставяне на правителство с третия мандат, възложен на ПГ на коалиция „БСП за България”. Нинова предлага срещите да бъдат открити за медиите.

Нинова: Ще проявим максимум разум и диалогичност с третия мандат

Веднага, след като стана ясно, че от БСП ще получат третия мандат, Нинова обеща столетницата да прояви максимум разум и диалогичност към другите партии на протеста.

„Ще подходим различно от носителя на първия мандат и няма да поставяме предварителни условия и определени от нас кандидатури за министри и премиер. Искаме да вземем това решение заедно, търсим консенсус. Всичко ще се случи публично - пред народа, за да се знае какви преговори водим с кого и за какво”, заяви в четвъртък тя.

Нинова: Следващия петък трябва да отидем при президента с премиер

Днес лидерът на столетницата обясни и как ще подходи с „Има такъв народ” и „Демократична България”, които обявиха, че няма да подкрепят мандата на БСП.

„Ще ги убедим с това, което предстои пред България. Ние сме пред два избора - да съставим редовен кабинет или да отидем на нови избори. Имаме аргументи защо трябва да има редовен кабинет. Всички колеги са съгласни, че идват кризи, на които трябва да отговорим адекватно, разумно и спокойно. Има всички налични условия за разбирателство, ако имаме мисъл за държавата и за хората”, заяви Нинова.

Президентът връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство (ВИДЕО+СНИМКИ)

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК