Жената изчезна през октомври миналата година

ДНК експертиза потвърди, че останките на разчленена жена, намерени на 25 август на бургаските гробища, са на изчезналата Теодора Бахлова. Експертизата беше назначена в четвъртък. Брокерката изчезна през октомври миналата година, а едва десет месеца по-късно държавното обвинение образува досъдебно производство за отвличане. 

ЗЛОВЕЩА НАХОДКА: Намериха части от тяло в Бургас

Днес от прокуратурата излязоха с подробности по случая. От там обясниха, че за убийството на Бахлова е повдигнато обвинение на Станимир Рагевски. Предполага се, че престъплението е извършено в деня на изчезването на жената. Тялото на жертвата е престояло повече от три месеца в бидон в жилище, което не е собственост на обвиняемия. То не се е обитавало постоянно, но до него той е имал достъп. След това бидонът е преместен в търговски обект, който също не се използва. 

Обвинението на Рагевски е за извършено убийство чрез огнестрелно оръжие. За това престъпление законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. От прокуратурата обаче обясниха, че ако бъдат разкрити допълнителни доказателства, обвинението може да се измени в по-тежко.

Разчлененото тяло в Бургас: Повдигнаха обвинение в убийство на бизнесмен

Прокуратурата съобщи и подробности за смъртта на Юмер Мехмед. Неговото тяло също беше открито разчленено сред тресавището край Долно Езерово. От брифинга стана ясно, че оръжието, с което е извършено убийството на мъжа, е намерено на територията на военен клуб в Бургас. Предстои привличането към наказателна отговорност на лицето, укрило останките от трупа на жертвата.

"Има привлечени лица към наказателна отговорност за изключително тежки умишлени престъпления, посегнали на най-висшето благо-човешкия живот. В заключение можем да кажем, че имаме един масов убиец, сериен", заяви говорителят на Апелативна прокуратура-Бургас Йовита Григорова.

Репортер: Елена Танева