56-годишният мъж е обвиняем и за смъртта на Юмер Мехмед

Бургаския Окръжен съд гледа за втори път мярката за неотклонение на обвинения в двойно убийство Станимир Рагевски. Съдът остави в ареста 56-годишния мъж първо за смъртта на Юмер Мехмед, а сега потвърди най-тежката мярка и за убийството на брокерката Теодора Бахлова.  

56-годишният Станимир Рагевски бе конвоиран до съдебната зала, като и този път отказа да говори пред медиите. Бил лаконичен и пред новия си служебен адвокат. Прокуратурата обаче бе категорична, че има достатъчно доказателства, че имено Рагевски е извършил убийството на брокерката Теодора Бахлова още в деня на изчезването и - 29 октомври миналата година.

Оставиха в ареста обвинения за жестокото убийство в Бургас

"Отказа да дава обяснения по случая. Привлечен беше като обвиняем за смъртта на Бахлова и с това приключихме. Повече не сме разговаряли. Да ви кажа  - смачкан e, от това което видях е смачкан", заяви адвокат Стоян Петров. 

Приятели на убития и разчленен Юмер Мехмед дойдоха до кулоарите на съдебната зала за да видят лично екзекуторът му. Както дъщерята на убитата Теодора, така и те хвърлиха обвинения към действията на бургаската полиция. А мотивът за тях бил ясен - претенции за пари заради всички поръчки които Юмер е изпълнявал за работодателя си Станимир Рагевски.

 "Предполагам, че не е било само за парите. Според мен Юкито е знаел за смъртта на брокерката и Рагевски от тая гледна точка е решил да го убие. Не заради парите, а за да не се разбере за брокерката", твърди Кристиян Матев, приятел на Юмер.  

Откриха разчленен труп на мъж в Бургас (СНИМКИ)

"Мисля, че ако бяха взели мерки още с брокерката - Юмер щеше да е жив. И ако не ни казаха "Изчакайте, за да не пречите на разседването" -  можеше още да е жив. От полицията ни казаха да изчакаме", споделя Ивелина Стаменкова,приятел на Юме.  

Приятели на двете жертви днес също агитираха в социалните мрежи за протест пред съдебната палата. Такъв се очаква да бъде реализиран със започването на тежкия съдебен процес. Разследването за убийството на Теодора Бахлова продължава, като по данни на прокуратурата било едва в началото.

Репортер: Елена Танева