Демонстрациите се проведоха в Триъгълника на властта

Нов протест на работещите в „Автомагистрали - Черно море”. Демонстрациите се събраха пред сградите на Министерския съвет и президентството. Заради протеста прилещажите булеварди в Триъгълника на властта бяха блокирани за около час. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Причината за недоволството им са неизплатени заплати за два месеца. Към момента не са издължени близо 37 милиона за извършения ремонт на магистрала „Тракия” в участък между Чирпан и Стара Загора. 

„Автомагистрали-Черно море" планират блокади на пътища

Вследствие на това финансовото състояние на „Автомагистрали - Черно море” се е влошило, като са възможни и съкращения. В дружеството работят  809 души. Представителите на протестиращите влязоха в Министерски съвет и в Президентството, за да внесат декларация и да изкажат желанието си за разговор с представители на двете институциите. Среща обаче им беше отказана под предлог, че представителите на институциите се страхуват от COVID-19. 

При протестиращите дойде регионалният  министър -  Виолета Комитова. Тя съобщи, че проблемът е наследен и се търси решение. Но не може да се ангажира със срокове. Както и че това не е единствената фирма, която все още чака парите си. Всички фирми, които чакат изплащането на дължимото, днес имаха среща и с финансовия министър. 

 

 

„Тук сме, защото не искаме да ходим в чужбина. Искаме тук да работим. Да ни превеждат заплатите. Децата на училище отиват”, заяви един от протестиращите.

"Автомагистрали" ЕАД: Раздадени са авансово милиони за проекти на идеен етап

„Пари няма. Банките звънят.  Трябва да се вземе решение. Две заплати ми заплати. Основното ми възнаграждение е 800 лв. Имам и допълнителен труд”, сподели друг от демонстрантите.

„Успяхме да запълни дупките в бюджета си чрез други проекти, но вече сме в невъзможност -за юли не са изплатени заплатите. И няма и пари за материали”, заяви Петя Стоянова от „Автомагистрали - Черно море”.

 

 

„Днес сме тук и ще затворим две основни пътни артерии, защото може би автомобилите им пречат да ни чуят. Ако не ни приемат - да ни дадат някакъв отговор! Някакъв отговор!”, категоричен е Тодор Капитанов, стачен комитет КНСБ.