Нинова не е ходила на кино с г-н Борисов, нито му е била министър, нито му е била омбудсман, заяви депутатът

„Ние с колегите от БСП от десетина години сме в доста сериозен конфликт. С г-жа Нинова сме опоненти, даже понякога сме прекалявали в изказванията си. Ще ви кажа нещо в нейна защита, колко и да ви звучи лошо. Г-жа Нинова не е ходила нито на кино с г-н Борисов, нито му е била министър, нито му е била омбудсман. Към нея можем да имаме всякакво отношение, но тя на килимчето не е била. За разлика от всички останали в тази зала. Лидерите на всички останали”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в пленарна зала.

Днес от „БСП за България” предложиха  скъсяване на сроковете за актуализация на бюджета.
Партиите на протеста обаче се обявиха против. Изненадващо от ГЕРБ защитиха БСП. Това доведе до много упреци в зала и взаимни обвинения за кого е изгодно да има удължаване и за кого съкращаване на сроковете. Чуха се и обвинения, че ГЕРБ и БСП работят заедно.

Йорданов: Парламентът е пълен с лицемери, БСП се гушна с ГЕРБ

„Ние бяхме против удължаването на срока за актуализацията на бюджета. Има пари. Актуализации могат да се правят от редовно правителството. Тук обаче никой не говори за актуализацията на бюджета, а за това кога ще са изборите", заяви Биков. 

„Актуализацията на бюджета беше внесена от г-н Радев с цел да се бави времето, защото той не иска да има избори две в едно”, заяви Биков, цитиран от БТА.

Той призова да се приемат техническите неща - да се продължат мерките, за които имало пари, и да се отива на избори, за да може после да се приеме бюджетът за 2022 г. „Да не се окаже, че нямаме бюджет за следващата година. Кой ще стане тогава смокиновото листо", попита Биков.