Николов ще бъде под домашен арест

Софийският градски съд пусна от ареста Кристиян Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

Отпуски на експерти отложиха делото за катастрофата с Милен Цветков

Николов ще бъде под домашен арест, с електронна гривна, решиха магистратите. Решението не е окончателно, а прокуратурата обяви, че ще протестира пред по-горната инстанция. Още от момента на задържане, и дори няколко месеца след старта на процеса, Николов настояваше да бъде освободен. Това се случва едва сега.

 

 

Делото „Милен Цветков”: Кристиан Николов се е движил с близо 100 км/ч

Самият процес ще продължи по същество през следващите дни, защото годишен отпуск на експерти стана причина за тяхното неявяване. Делото е почти пред финал, но се чакат още няколко експертизи. Една от тях е за психиатричното и психологично състояние на Кристиан Николов. Това е едно от ключовите решения, което ще даде отговор дали става дума за умишлено убийство или смърт без предварителен умисъл.

„Електронната гривна контролира придвижването на лицето и обстоятелствата да не напуска адреса. В 7-дневен срок прокуратурата има право да протестира. Ако това не се случи, определението ще влезе в сила и той ще бъде преместен на домашния му адрес. Ако има протест, Софийският апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение”, обясни адвокат Константин Симеонов.

Източник: БТА