Семейството яло отровни гъби, набрани в гора близо до бежанския център

Лекари в главната педиатрична болница в Полша казаха днес, че 5-годишно момче от Афганистан е починало, а 6-годишното му братче продължава да е с опасност за живота, след като са яли отровни гъби, предаде Асошиейтед прес.

Три бебета се родиха при евакуационни полети от Афганистан

Двете момчета и по-голямата им сестра са били приети в болница миналата седмица. Семейството, пристигнало наскоро в Полша, след като било евакуирано от Кабул, яло отровни гъби, които набрало в гора близо до бежанския център в Подкова Лесна, където било настанено.

Лекари в Детския здравен институт във Варшава заявиха, че 6-годишното афганистанче е претърпяло успешна трансплантация на черен дроб, но уврежданията на мозъка му са значителни и животозастрашаващи. По-малкото му братче е починало. Родителите на децата са в болницата и им се оказва психологическа подкрепа. 17-годишната сестра на двете момчета е изписана от болница в добро състояние. Други членове на семейството са били хоспитализирани на друго място и се възстановяват.

По данни на полската служба за чужденците при отделен случай в друг бежански център в Полша четирима афганистанци са били приети в болница, след като са яли отровни гъби.

Източник: БТА