Ще се мотивират ли повече хора да се имунизират срещу COVID-19?

20 лева ваучери за храна, ако се ваксинирате срещу коронавирус. Тази здравна оферта ще получи всеки пред магазините на голяма търговска верига. Кампанията започва от днес в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Как ще протича имунизацията в Пловдив провери Благой Бекриев.

„Кабинетът започва работа днес. В него ще работят медицински специалисти от РЗИ-Пловдив. Приемаме както хора за първи игла, така и за втора”, заяви в ефира на „Здравей, България”  Сийка Димчева, директор на РЗИ-Пловдив.

Полша стартира лотария, за да убеди хората да се ваксинират

„На входа ваксинираните ще получат ваучер, с който може да пазаруват в магазина или да участват в дарителска кампания за децата на пострадали от коронавирус медици и учители. Подготвили сме като за начало 300 ваучера”, каза Ангел Костадинов, управител на магазин в търговска верига.

 

 

Първи дошъл да се имунизира 79-годишният Николай Моллов. Преболедувал е коронавируса, но решил да се ваксинира.

„Имах много антитела, изчаках да намалеят и по съвет на лекаря си направих първата доза ваксина. Сега идвам за втора”, сподели мъжът.

Пенсионерът призна, че ще се възползва от финансовия стимул, но сумата от 20 лева няма да ползва за лични нужди.

„Нямам нужда. За някой може да са важни. Аз ще го даря за социалната кауза. Няма да го ползвам да си купя стоки”, коментира още Николай.

Други обаче смятат, че това е добър стимул за попълване на семейния бюджет.

В пункта за ваксиниране на ден ще могат да се имунизират между 70-100 души, с ваксина, която те изберат. Пунктът за ваксинация ще работи от 10.00 до 18.00 ч. в  петък, събота и неделя.

Повече гледайте във видеото.