Сред големите награди е и хибриден автомобил

Полша ще стартира лотария с печалби до един милион злоти (274 хиляди долара), за да насърчи хората да се ваксинират срещу коронавируса. Това обяви вчера министърът по въпросите на имунизацията Михал Дворчик, цитиран от Ройтерс и ДПА.

В Тайланд предлагат крава на ваксиниралите се срещу COVID-19

По думите му близо 69 на сто от полските граждани са декларирали, че желаят да се ваксинират, но най-големият проблем е да се гарантира, че те ще го направят. Дворчик припомни, че в рекламните кампании на ваксините срещу COVID-19 са въвлечени видни спортисти и актьори.

В Ню Йорк дават ваучер за бургер, ако се ваксинираш

"Освен тези традиционни форми правим и това допълнително предложение", каза той. Лотарията ще се осъществи с помощта на държавния спортен тотализатор. Един от всеки 2000 ваксинирани участници ще печели 500 злоти (137 долара), а два от билетите ще печелят един милион и хибриден автомобил съответно.

Лотарията в Охайо е допринесла за увеличаване на броя на ваксинираните

Общините се призовани да постигнат високо равнище на ваксинациите, като първите петстотин общини, които постигнат ниво от 785 на сто имунизирани, ще бъдат възнаградени с по 100 хиляди злоти (27 397 долара).

Според Дворчик правителството е предвидило над 31 млн. евро за лотарията, която ще започне на 1 юли. Досега в 38-милионна Полша са били поставени 18,3 млн. дози, а 5,6 млн. човека са изцяло ваксинирани.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК