Проверяват превозното средство за незаконни вещества

Напрежение и нов арест на Шофьорския плаж край Алепу. Тази сутрин освободеният от ареста собственик на кемпера, който премина през защитените дюни, отново беше задържан. Причината - отказал да изпълни полицейско разпореждане.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Късно снощи собственикът на кепмера-нарушител е бил освободен от ареста. Съставени му били два акта-за неизпълнение на полицейско разпореждане и за преминаване през дюните

„По законоустановения ред, в присъствието на преводач, отказа да подпише наказателните постановления”, обясни комисар Неделчо Рачев от „Охранителна полиция” - Бургас Неделчо Рачев.

Глобите щели да бъдат събрани по административен път. Германският гражданин отказа да обясни защо е влязъл на плажа в забранена територия. „Нямам какво да кажа, не искам да коментирам”, посочи той.

Стара пожарна, превърната в кемпер, нагази дюни край Алепу (ВИДЕО)

След като отказали помощ от страна на полицията за изваждането на кемпера от плажа, опитаха сами. Но пътят им мина отново през дюните. Затова се намеси и областният управител.

„Органите на реда са там и ще реагират на тези безумни сцени”, категоричен е областният управител Мария Нейкова.

Органите на реда също опитаха да съставят втори акт на нарушителя, който отказа да покаже документите си и да изпълни разпореждането. „И така, аз съм почти излязъл , а вие ме карате да стоя тук. Ето арестувайте ме”, обясни той.

 


И се барикадира в кабината, след което последва арест. „Вие бяхте свидетели на неколкократните разпореждания. Преди това предшествани от молби да се спре автомобилът, тъй като той направи още по-големи щети било с автомобила, било с разравянето на дюните”, коментира ком. Рачев.

Вече е образувано досъдебно производство за извършеното посегателство върху природната забележителността. За NOVA областният управител заяви, че се работи по изземването на кемпера, така както разпореди преди три седмици, когато ATV-та газиха дюните на същия плаж.

 

 

Повече гледайте във видеоматериалите.