Той заяви това в Чирпан, където беше по повод празниците за Съединението

„Татяна Дончева най-добре да спре да говори”. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в Чирпан, където беше по повод празниците за Съединението.

„Казах, че има запис, че е била на тази среща, да размахвала е едни листчета с едни цифрички”, заяви Йорданов и добави: „Тя прекали с разни приказки да лъже по нас, а всъщност тя е човека, който прави такива неща. Тя е водила някакъв разговор, в който се е опитала да разцепи групата, да ги убеждава да напускат, да ходят евентуално като министри в третия мандат, така че това е грозна работа”.

Нов политически скандал: Опитвала ли е Татяна Дончева да разцепи ИТН (ОБЗОР)

Той коментира и отправената заплаха за убийство към Ива Митева. „Аз не съм разследващ орган, има си разследващи органи, има си закони в тази страна. Деянието не е за похвала – от там нататък си има органи в държавата, които трябва да се занимават с това”, подчерта Йорданов.

Тошко Йорданов: Дончева предлагаше половин милион на хора от ИТН

На въпрос дали заплахата би могла да е поръчка, той отговори: „Има странно съвпадение кога се случи това - когато два дена подред се занимаваме със Закона за НСО и ГЕРБ, БСП и ДПС се опитваха да го саботират през цялото време. Сега - дали някой от тях е засилил този човек, защото знаете, че хора, които са общо взето в страни от обществото са лесно манипулируеми, не знам, затова си има разследващи органи. Сигналът го оповестих със съгласието на г-жа Митева, така че нищо лошо не се случи от това и е по-добре нещата да са пред вас и пред българските граждани”.

Дончева за Тошко Йорданов: Абсолютни бълнувания

„Така или иначе, за първи път имаме заплаха към председател на НС, към г-жа Ива Митева, която е един професионалист, единственият й проблем е, че ние се занимавахме със Закона за НСО и се получи тази заплаха”, допълни Йорданов.

Източник: БГНЕС