Мигрантите ще останат там поне 6 месеца

Четиризвезден хотел във Великобритания е анулирал всичките си резервации, включително и няколко сватби, за да приюти над 100 бежанци от Афганистан.

Сградата е оборудвана със спа, сауна и фитнес зала. Анулирането на резервациите става след като британското правителство се съгласи да приюти 20 000 разселени афганистанци.

Очаква се новопристигналите да останат в луксозните хотелски помещения поне шест месеца, тъй като Министерството на вътрешните работи, местните власти и служби обработват документите на стотици бежанци.

Събират училищни пособия за деца на бежанци у нас

Говорител на хотела каза, че всичките 90 стаи в хотела са заети от Министерството на вътрешните работи, а бежанците са започнали вече да пристигат.

Според данни на здравните власти в момента около 10 000 бежанци са поставени под карантина в хотели, където ще трябва да останат поне 10 дни, тъй като Афганистан е в червения списък на Великобритания за пътуване.

Държавата подпомага хотелите с карантинирани, като в около 100 хотела са настанени над 2000 мигранти, предимно от Афганистан.

Рекорд: Над 1000 бежанци опитаха да пресекат Ламанша за ден (ВИДЕО+СНИМКИ)

Източник: БТА