Всички искат да са опозиция след януари, смята лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ с коментар за предстоящите избори. Бойко Борисов заяви, че обсъждат няколко имена за кандидат-президент, но изпълнителната комисия ще съобщи финалния избор. Според него "в момента парламентът е място за лични вендети".

„Месеци на хаос, безвремие и нищо”. Така Борисов коментира последните месеци. Той заяви, че в актуализирания бюджет „1 лев за туризъм не е заложен, нито 1 лев за пътища". „Как ще има растеж?”, попита Борисов.

„Превърнаха парламента в място за лични вендети. Лъжат пенсионерите за 2-3 месеца, че ще им дават пари. А от януари?”, продължи той.  

"Идват трети поредни избори, но още чакаме Бойко Рашков да изнесе доказателства за твърденията си, че сме подслушвали и яли хора. Всичко това е лъжа! Румен Радев докара България до абсолютно безвремие, страната ни се превърна в царство на хаоса. В ситуация на свръхдефицит България няма никакъв шанс да влезе в Еврозоната, за разлика от Хърватия ние ще останем в чакалнята. Това означава, че вратата на сигурността и стабилността е затворена за страната ни. Всичко това се случва заради липсата на пилот в самолета", коментира Борисов.

Борисов: Докато у нас се размахва юмрук, съседите ни продължават да се развиват

По темата за предстоящото назначаване на второ служебно правителство, Борисов каза: „Това си е целта на Радев от първия момент”.

„Събират се, правят си комисии, но не искат да съставят правителство. Защо? Защото знаят, че ще е много тежко. Свръхдефицити, скъпи горива, инфлация… Всички искат да са опозиция от януари”, каза Борисов.

Той отправи и критики към начина на провеждане на изборите. „Не машината лъже, след това – с флашките - там стават лъжите. Като нямаме квитанция да проверим, как ще разберем”, коментира Борисов.

„Ние сме първа политическа сила, ние показваме направеното. Хората знаят какво беше и какво е сега. Из цяла България”, продължи Борисов.

Той коментира и строителството на магистрала „Хемус”. „Как ще спират „Хемус”? Това е убийство на Северозапада! Нали говореха, че Петков ще доведе над 600 инвеститори. Къде са им кредитите?”, попита Борисов.