Лидерът на ГЕРБ поздрави Хърватия за стъпките й към Еврозоната

"Докато в България се размахва юмрукът и омразата на политическия противник се издига в култ, съседите ни ще продължават да се развиват и да живеят по-добре от нас. Ето защо, ако искаме България да се върне в нормалния си ритъм на развитие, трябва заедно да покажем, че сме по-силни от хаоса. Да не допускаме повече България да продължава да губи и време, и възможности". Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалните мрежи. 

Той поздрави Хърватия и нейния премиер Андрей Пленкович затова, че централната  банка на страната и Европейската комисия подписаха Меморандум за разбирателство, конкретизиращ как ще става производството на евро, когато  Хърватия получи разрешение да се присъедини към Еврозоната.

"Хърватия може да започне да сече евро монети. Поздравявам Хърватия и нейния премиер - моя приятел Андрей Пленкович, че за разлика от нас, са все по-близо до присъединяването към еврото, което се очаква да стане от 1 януари 2023 г. Напомням, че София и Загреб влязохме едновременно в чакалната на Еврозоната - Механизма на обменните курсове (ERM II) на 10 юли 2020 г.", написа още Борисов.