При инцидента преди три дни загинаха две деца

Жители на Aйтос излизат на протест на кръстовището пред Горското стопанство, където преди три дни 33-годишен мъж и двете му деца загубиха живота си вследствие на тежка катастрофа. Протестът ще е под наслов „Стига жертви“ и ще се състои в събота от 13 часа. Хората настояват за обходни маршрути и поставяне на кантари, през които да минават тировете.

ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ: Защо се стигна до трагедията в Айтос?

Поредна катастрофа и поредни невинни жертви на една и съща улица в рамките на година и 3 дни. Това ще изкара жителите на Айтос на протеста в събота. Част от недоволните още помнят драмата преди 1 година

Година по-късно нищо не се е променило, разказват пострадалите.По улицата все още минават огромните товарни камиони. А пешеходната пътека за училището е една.По нея всеки ден минават стотици деца.

„Колите не винаги спират. Ако спрат от едната посока, не спират от другата. Бягаме като пилета по пешеходните пътеки”, казва Мария Калева.

 

 

Други пък са благодарни на съдбата, че в понеделник вечерта при поредната катастрофа е запазила децата им.

„Моето дете е било в градинката 10 минути преди инцидента. Било е пълно с деца и майки. Настояваме да бъде изграден околовръстен път, защото едно кръгово няма да ги спре”, разказва Камелия Велева.

Преди дни кметът припомни, че след катастрофата миналата година се заговорило за изграждането на обходен път. До момента обаче нямало решение от страна на Пътната агенция.

 „Няколко пъти сме го обсъждали на сесия и в рамките на 1 година, но няма връзка с изпълнителната власт”, казва общинският съветник Георги Янев.

Затова хората, които ще блокират кръстовището в събота имат свое виждане на решаването на проблема.

Две деца и баща им загинаха при тежка катастрофа в Айтос (ВИДЕО+СНИМКИ)