Децата са на 5 и 9 години

Трима души загинаха при тежък пътен инцидент на една от главните улици в Айтос. Тежкотоварен камион помете лек автомобил, в който пътувало цяло семейство. На място са загинали бащата, на 33 години, и двете му деца - на 5 и 9 години. След катастрофата, трима са настанени в болница, критично е състоянието на 17-годишно момче, което се е намирало на тротоара.  На това място често стават катастрофи с камиони, твърдят местните хора, и настояват да бъдат взети мерки.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Камионът, натоварен със зърно, пътувал към Айтос от Провадия. Малко  след влизането в града и малко преди ограничителя на скоростта водачът навлиза в насрещното платно и се блъска в лек автомобил, в който пътувало семейство.

„В следствие на удара тежкотоварният камион се преобръща в градинка вляво по посока на движението, а лекият автомобил е отхвърлен в същата градинка”, заяви ст. комисар Калоян Калоянов – директор на ОД МВР-Бургас.

„Причината е навлизане на камиона в лентата за насрещно движение”, обясни гл. инспектор Пламен Николов от „Пътна полиция” - Бургас.

След удара двата автомобила помели 17-годишен пешеходец, който в много тежко състояние, е откаран в бургаската болница. Там е настанен и водачът на камиона, който бил изваден от кабината след намесата на пожарникари. Майката на загиналите деца също е ранена, но е в стабилно състояние. Минути преди катастрофата в парка имало десетки жители на Айтос

Все още не е ясна причината за инцидента. Днес е обявен Ден на траур в община Айтос. Със заповед на кмета националните флагове на всички обществени институции са свалени наполовина и са забранени всички публични тържества.

Това е вторият подобен случай в Айтос в рамките на година. На 11 септември миналата година отново тежкотоварен камион не успя да спре и помете близо 10 коли, като отново имаше загинали невинни.

Затова от Общината в Айтос настояват от години за обходен път. „ От Агенция „Пътна инфраструктура” при предишното пътно транспортно произшествие направиха обход на целия маршрут и решиха, че трябва да се предприемат някакви мерки. До момента няма такива”, заяви кметът на Айтос Васил Едрев.

Назначените експертизи трябва да установят точната причина за жестоката катастрофа. Все още не са готови пробите за алкохол и наркотици, взети от водача на камиона.