Бившият служебен министър предаде поста в Министерство на икономиката

„Заедно с Асен Василев влизаме в политиката. Ще бъдем част от политическия живот и ще участваме в следващите избори”. Това заяви бившият вече служебен министър на икономиката Кирил Петков при предаването на поста на наследничката му Даниела Везиева. 

По думите на Петков двамата с Василев обмислят всички варианти, по които могат да излязат като участници в следващите избори, тъй като времето е твърде кратко, за да регистрират партия. "Това не беше предвидено от самото начало", заяви той и допълни: " Декларираме, че това няма да е президентска партия. Ние подкрепяме президента Радев и вижданията му, но това няма да е негова партия". 

 

 

НОВА ПАРТИЯ: Има ли притеснения от формацията на Петков и Василев

„Държавният глава отправи покана към мен да съм част от новия служебен кабинет. С министър Асен Василев обмисляхме какъв ще е най-ефективният начин да продължим промяната по-дългосрочно. Реално решението ни беше, че това ще се случи не като част от този служебен кабинет, а като участници в политическия живот на България за по-дълго време”, подчерта Петков.

 

"С решението си президентът на републиката явно доказва, че това, което се случи досега, е в посоката, в която и той вижда нещата – връщане на държавността, откриване на всички възможни места, на които не е имало прозрачност, управление с мисъл и помощ на хората и данъкоплатците, които трябва да защитаваме”, подчерта Петков. 

Той се обърна към наследничката си на поста със следните думи: "Имам доверие на Даниела, че промяната, която започнахме заедно, ще я продължим. Пожалавам й успех", заяви бившият служебен министър.  

 

 

„Благодаря на министър Петков за топлите думи и високата оценка! Надявам се да оправдая гласуваното ми доверие”, заяви от своя страна министър Везиева.