Какви са нагласите на политическите партии?

Вече е почти сигурно, че на политическата сцена ще излезе нов играч. Неофициално се знае, че министрите Кирил Петков и Асен Василев ще участват в битката за народния вот - да видим сега какви са нагласите.

Денков: Ще помагам на Петков и Василев

Няма изненада сред депутатите от задаващият се на политическия хоризонт нов партиен проект с участието на Кирил Петков и Асен Василев.

„Това ще се отрази великолепно на цялата политическа бъркотия, която е в момента”, смята Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Без притеснение посрещат появата и от ДПС.

„ДПС не се притеснява от каквито и да са политически проекти”, каза лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

За „Има такъв народ” появата на още една партия  е напълно нормално.

Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната

„Ние не знаем, ако се появи този политически проект, за когото намеквате и за когото ние всички знаем, не знаем той как ще бъде ориентиран в политическото пространство. Но по принцип появата на нов политически субект предполага появата на нов играч на сцената, т.е на различен от тези, които са до момента, т.е нещо различно от статуквото”, каза Филип Станев.

„Въпрос на комуникация, на техника на позиционирането е това нещо да се случи, така че да не стане преливане от едни вече мобилизирани гласове в тази посока, към друг проект, а някак си да се съвместяват подобни явяване” смята съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов.

Ще подкрепи ли партия МИР проект на Петков и Василев

ГЕРБ пък видяха дългата ръка на президента Румен Радев.

„За нас това е опит на Румен Радев да разчисти терена от провалилите се партии на протеста и да ги замени с една нова формация. Те ще бъдат доведени до ръба на оцеляването след този проект”, коментира Тома Бикова. БСП отказаха коментар.