Междувременно Кирил Петков категорично заяви, че влиза в политиката, заедно с Василев

„Поне още 2-3 дни двамата с Кирил Петков трябва да помислим как да се включим в политическия живот”. Това заяви вече бившият служебен министър на финансите Асен Василев на церемонията по предаването на поста на неговия наследник Валери Белчев.

„Най-важното за следващия парламент е да се сглоби мнозинство, което да може да управлява”, категоричен бе Василев.

Междувременно, в Министерството на икономиката, Кирил Петков каза, че влиза в политиката, заедно с Василев. Той пък отбеляза, че до следващите предсрочни избори на 14 ноември, нова партия няма как да се направи.

Кирил Петков: Влизам в политиката заедно с Асен Василев

При приемането на поста във финансовото ведомство новият служебен министър Валери Белчев заяви, че има комфорта да работи с хора, които знаят как се прави бюджет. А Василев допълни, че се надява, какъвто и да е следващият парламент, да успее да приеме новия бюджет до март 2022 г. 

„България дефакто вече е приела еврото. Сега Бордът предпазва от това в парламента да не се развихри популизма. Но в момента, в който приемем еврото, тази „усмирителна риза” изчезва. За да я запазим, трябва да се организират дискусии и да се приемат механизми", коментира още Василев.

Белчев пък сподели пред медиите, че не планира „резки промени” в настоящия състав на екипа на МФ. „Ще направя всичко възможно да запазя възможно най-много хора”, заяви още новият служебен финансов министър.