В предаването "На фокус с Лора Крумова" говори Димитрина Попова

Тя е съпругата на загиналия над Шабла летец майор Валентин Терзиев. От ден първи се бори да бъде чута – не само за инцидента, а за тенденцията, която показва тази катастрофа. В известен смисъл тя е гласът на тези под пагон, които нямат право да протестират – българските пилоти.

Три са основните версии за катастрофата с МиГ-29 край Шабла (ДОКЛАД)

„Не приемам експертизата за инцидента със съпруга ми. Няма никаква загуба на пространствена ориентация от страна на пилота”. Това заяви в студиото на „На фокус с Лора Крумова”  Димитрина Попова,  съпругата на загиналия край Шабла летец – майор Валентин Терзиев.

Какво е показал тестът на МиГ-29 преди полета

По думите й има много предварителни действия от страна на ръководни органи, които е трябвало да бъдат допускани до самото изпълнение на задачата. „Не мисля, че вината трябва да се стоварва само върху този, който е ръководил полета. Но в изпълнението на самата задача – основната отговорност е негова. Знам кой е този човек, както и останалите замесени”, подчерта тя.

Съпругата на загиналия пилот: Няма лица с чувство за вина

Димитрина Попова заяви, че никой от тези хора не се е обърнал към нея. „В това съм най-обидена. Като човек, лично аз бих отишла и бих се извинила поне”, категорична е тя.

Повече гледайте във видеото.