Прокуратурата повдигна обвинение на задържания

Над 1800 лева е откраднатият оборот от хранителния магазин в Eлин Пелин. Грабежът стана на празничния 22 септември. Във връзка със случая е задържан мъж в столично казино, а късно снощи стана ясно, че разследващите са открили и пистолета, с който е извършено престъплението. Въпросното открито оръжие е боен „Байкал”.

Въоръжен грабеж на магазин в Елин Пелин (ВИДЕО)

Днес Окръжната прокуратура в София привлече като обвиняем и задържа за срок до 72
часа обвиняемия за грабежа. Той е на 37 години от София. Има и предишни присъди за кражби. Лежал е два пъти в затвора, като последно излиза от ареста през март тази година, заявиха за NOVA от Окръжната прокуратура в София.

 

 

„Отнети са 1812 лв. както и два мобилни телефона и кутия цигари. Използвано е огнестрелно оръжие, което е намерено и приобщено като веществено доказателство”, заяви Нина Панчева - говорител да окръжна прокуратура.

Откриха оръжието, използвано при грабежа в Елин Пелин

„Оръжието, което вероятно е използвано, е открито на територията на София на обществено място”, каза Ралица Данкова - наблюдаващ прокурор. В процес на изясняване е дали то е било законно притежавано.

„Информацията е, че мъжът е използвал лек автомобил, който е намерен на територията на София. В колата е открита суха тревиста маса. Предстои да се изследва дали е наркотик”, посочи Данкова.

„Нашата работа продължава и днес, за да можем да съберем достатъчно доказателства и да достигнем крайната си цел - осъждането на извършителя”, заяви Панчева.