Крадецът заплашил касиера с убийство

Мъж с пистолет ограби оборота на денонощен хранителен магазин в Елин Пелин. Престъплението е извършено навръх Деня на независимостта в обекта, разположен на метри от районното управление на полицията. Случилото се е заснето от охранителна камера.

Срещу дулото на пистолета бил 20-годишен касиер.

„Беше си напълно сериозно. Има паник бутон, но на момента няма как да се реагира”, разказа продавачът.

Граничари на „Калотина“ хванаха заподозрян за банков обир в Австрия

Сигналът за грабежа е постъпил към 23:40 часа на 22 септември РУ-Елин Пелин.  Било е съобщено, че около 20 минути по-рано в търговския обект е влязъл мъж с плътна предпазна маска на лицето и слънчеви очила, който заплашил продавача с пистолет, след което отнел касовата наличност, два мобилни телефона и кутия цигари от щендера.

Незабавно на място са били изпратени полицейски екипи, а дежурна оперативна група от ОДМВР-София е предприела оглед на местопроизшествието. На пътя за с. Мусачево, изхвърлени на различни места в тревните площи, били открити част от отнетите вещи и използвани при извършване на престъплението дрехи. Същите са иззети като веществено доказателство, съобщават от МВР.

Как 27-годишен успя да ограби три казина

В хода на издирвателните действия криминалистите установили свидетел, който дал сведения по отношение на извършения грабеж. Разследващият екип е събрал достатъчно данни, сочещи към самоличността на извършителя на престъплението.

 

 

Снимка: МВР

При полицейска операция към 19:30 часа снощи мъжът е задържан в столично казино. Той е криминално проявен и осъждан ефективно за кражби, водещ скитнически начин на живот и с 8-месечна условна присъда. При извършения му обиск у 37-годишния столичанин са открити веществени доказателства, съотносими към престъплението. В снетото му писмено сведение той е направил пълни самопризнания. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.