Екоактивисти алармират, че метеорологичната обстановка ще се усложни до часове

Водолазен кораб "Хидро 3" хвърли котва до заседналия кораб край Камен бряг. Екипажът му трябва да обезопаси плавателния съд с допълнителни въжета, тъй като се очаква от днес времето да се влоши.  

Екоактивисти обаче се притесняват от възможна екокатастрофа заради прогнозите за вълни.

Взети са проби от водите в района на заседналия кораб край Камен бряг

„Най-вероятно ни очаква екокатастрофа. Имаме около 40 часа преди вълните да станат 2 метра. Видимо няма изтичане на торове, въпреки че водолаз каза, че водата в едната част на кораба е доста мътна”, заяви в депутатът от „Демократична България” /”Зелено движение” Борислав Сандов. И обвини директорът на „Морска администрация” в бездействие.

 

 

„Всеки ден се взима проба от водата. През последните 48 часа се прави подготовка. До час и половина ще пристигне кораб с резервни котви, които ще бъдат поставени на подходящи места, така че да се укрепи плавателният съд. Беше огледан целият район, тъй като има скали и не е ясно какво е дъното. Това не става за половин час. „Морска администрация" не е пиратски орган и не може да превземе още първия ден кораба. Сглобена е цялата технология, която ще бъде използвана”, коментира кап. Живко Петров, изпълнителен директор на ИА "Морска администрация".