От браншовата организация съобщиха, че не са им плащали заплати от 5 месеца

Пътният бранш излиза на национален протест утре въпреки проведената среща с представители на правителството. Причината е липсата на разплащания, което спира възможността да се извършват ремонтни дейности по вече възложени от Агенция „Пътна инфраструктура“ проекти. От браншовата организация съобщиха, че не са им плащали заплати от 5 месеца.

Междувременно спреният ремонт на пътя София-Перник изостри тона на местната власт към Регионалното министерство. Ремонтът най-тежко се отразява в село Драгичево. Георги е един от тези шофьори, които всеки ден пътуват до София и обратно, но с много нерви.

„Привечер е ужасно. 20 минути ми отнема от кръговото до кръстовището на Драгичево”, каза мъжът.

Оказва се, че трафикът минава и през селото, за да може някои шофьори избегнат задръстването.

„Няма култура на движение”, смята георги.

Километрични колони, изнервени шофьори и на места вече зейнали дупки в асфалта. Това представлява отсечката между Драгичево и Владая.

Министър Аврамова: МРРБ даде „зелена“ светлина на проекти за 3 млрд. лв.

Въпреки че ремонтът на едното платно е готов, няколко месеца вече отнема на властите да сложат мантинели и пътни знаци, за да пуснат движението. Причината е липса на средства. А кметът на Перник Станислав Владимиров е готов лично да поведе съгражданите си на протест. Защото комуникацията между него и регионалното министерство не вървяла.

„Наложи се да свърза с президентството и да сезирам лично президента с този проблем. Говорим за над 30 000 автомобила, които се налага часове да стоят в тапа”, заяви той.

От кабинета на Виолета Комитова казаха, че засега няма да коментират думите на кмета. Отговор обаче дойде от „Пътна агенция” – до 10 октомври трябва да положена маркировка на ремонтирания участък. А след това ще се търсят 945 000 лева за мантинели и пътни знаци. Прогнозата е трафикът да се пусне преди зимата.

Нов протест на работещите в „Автомагистрали - Черно море” (ВИДЕО+СНИМКИ)