Напрежението по бензиностанциите на Острова започва да ескалира

Огромни опашки се извиват пред бензиностанциите във Великобритания. Напрежението сред шофьорите започва да ескалира. 

Чакащи заснеха насилие между двама водачи пред една от бензиностанциите в Лондон. Мъж нападна с нож друг шофьор, който се опитал да пререди опашката. На кадрите се вижда как нападнатият качва на предния капак на колата си нападателя.

Армията ще помага за зареждането на бензиностанции на Острова

Великобритания има достатъчно гориво, но няма шофьори на камиони, които да го доставят до бензиностанциите. За да бъде решена кризата, войници ще карат цистерните с горива, които ще зареждат бензиностанциите на Острова от края на седмицата. Това е заявил високопоставен източник от министерство на отбраната за телевизия „Скай”.

СЛЕД КРИЗАТА ЗА ШОФЬОРИ: Великобритания пуска 10 500 тримесечни визи

„Важно е да се знае, че коронавирусът генерира недостиг на шофьори на камиони и на цистерни по целия свят. Например в Полша недостигат 123 000, а в Германия - 60 000. Америка казва, че това е най-тежката криза, която са имали и тя засяга всички. Системата се справяше до миналия уикенд и трябваше да продължи. За съжаление, както видяхме с тоалетната хартия и други стоки, когато хората започнат да се запасяват, кризата ескалира бързо”, коментира министърът на транспорта Грант Шапс.

Видео: Ройтерс