Според Янаки Стоилов професорът е странял от политиката до момента

В студиото на „Събуди се” служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов коментира, че е изненадан от решението на проф. Анастас Герджиков да се впусне в битката за "Дондуков" 2. По думите му до този момент Герджиков е странял от политиката.

„Проф. Герджиков е утвърден учен и преподавател. Сега той ще бъде оценяван като политик. Основната дилема на предстоящите избори е дали да бъдем „за” премахване на сегашния порочен модел на управление или за неговото запазване. Всеки, който призовава за обединение на партии и хора, трябва да попита дали мнозинството от българските граждани са съгласни да се обединят с олигархията”, поясни Стоилов. 

Проф. Герджиков: Целта ми е да обединя всички българи

На въпрос дали Лозан Панов е подал оставка, тъй като има информация, че именно той е възможната кандидатура на „Демократична България” за президент, Стоилов заяви следното:

„Той няма как да я подаде, тъй като това може да стане най-рано другата седмица. Не мисля, че Темида ще забави гласуването. По-добре щеше да е той да води борбата за промяна на съдебната система до изтичане на мандата му, но това е негова преценка”.

В Бюрото за защита на свидетелите няма напрежение и кадрови проблеми, увери министърът на правосъдието.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.