Вчера недоволните нахлуха в прокуратурата

Жители на Стара Загора излязоха на протест за пореден ден. Възмущението на хората дойде след тежка катастрофа, при която 18-годишен ученик помете три момичета до кръгово кръстовище. Едното от тях е с ампутиран крак. Лекари продължават да се борят за живота на пострадалата. Хората в града настояват за вземане на мерки, които ще гарантират безопасността на пешеходците, спиране на неразумното и опасно шофиране, слагане на камери и дори промяна в закона, забраняваща млади и неопитни водачи да управляват мощни автомобили. Младежът, предизвикал катастрофата, е шофьор от близо 4 месеца, а вече имал няколко фиша за превишена скорост. 

Кола помете три момичета в Стара Загора, едното е с ампутиран крак

Вчера се стигна и до напрежение пред сградата на прокуратурата в града след като полиция и прокуратура отказаха първоначално да разговарят с протестиращите и да съобщят подробности за инцидента. Хората се опасяваха от прикриване на случая и липса на навременни действия от страна на органите, тъй като бащата на момчето е виден бизнесмен.

Протестиращи нахлуха в Прокуратурата в Стара Загора (СНИМКИ)

 

„От петък насам никой не ме е търсил – нито прокуратура, нито полиция. Дори не знам кой е разследващият полицай. Шофьорът не беше арестуван навреме. В първите минути след катастрофата беше агресивен, тропаше по колата”, разказа Славея Илиева, майката на най-тежко пострадалото момиче.

 

 

Протестиращите бяха категорични, че недоволството ще продължи, докато не се вземат мерки.

 

Кметът Живко Тодоров. изрази съчувствие към пострадалите семейства. От години той настоява за законови промени, които да дадат възможност кметове да налагат глоби. Трябва да бъдат взети спешни мерки от всички институции.

 

 

„Ще поставим изкуствени неравности почти навсякъде по булевардите дори и по малките улици. Ще сложим камери”, каза той.

Тодоров обяви и срок, за поставяне  на легналите полицаи и камерите до краят на месец октомври. 

 

 

Информация: Георги Манев

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.