От партията издигат доц. Милен Михов и Мария Цветкова

ВМРО се регистрират за участие в  президентския вот. От партията издигат доц. Милен Михов и Мария Цветкова в битката за „Дондуков“ 2.

Доц. Милен Михов и Мария Цветкова влизат в битката за „Дондуков“ 2

"Това са две кандидатури, които не се крият зад инициативни комитети. Те са ясна кандидатура, хора с профил на ВМРО, хора - патриоти и с достойна биография, които ще поставят онези политики на ВМРО, които сме отстоявали толкова години. А именно, че президенската институция трябва да обединява,а не да разединява. Че трябва да се използват механизмите на президентската власт, за това най-накрая да се сложи това разделение на обществото. Чрез тази кампания ще опитаме да наложим още една теза - промяна на Конституцията и промяна на президентските правомощия. Винаги сме говорили за президентска република. Виждате каква е ситуацията в България - разделено общество, мразещи се политици. В такава ситуацията президентската институция трябва да е тази, която да даде път на държавата и народа, и да носи отговорност", заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов.

ВТУ: Кандидат-президентът на ВМРО не работи в университета, беше дисциплинарно уволнен

"Мисля, че изборите показаха кои са патриотичните организации. Многократно сме изразявали желание за търсене на обща формула. Бяхме я постигнали преди време, но явно личните амбиции на някои в това пространство взимат връх", добави той.

 

Лидерът на ВМРО коментира и скандала, който се заформи около доц. Михов. Преди ден от ръководството на Великотърновския университет разпространиха позиция, в която посочват, че доц. Михов е уволнен дисциплинарно.

"Нещо, което се разпространява наляво и надясно без подпис, се нарича анонимен донос", смята лидерът на ВМРО.

Доц. Михов не отрече, че е бил дисциплинарно уволняван два пъти от висшето учебно заведение. Той подчерта, че от прокуратурата са излезли с решение по казуса в негова полза.

"Проблемът е трудово-правен, той е в съда. Сигурен се, че ще докажа своята правота", заяви той.

От Висшето учебно заведение отказаха  допълнителен коментар по темата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.