Преди месец доц. Милен Михов заяви, че е отстранен от работа заради критики към настоящото ръководство

Доц. Милен Михов, издигнат за кандидат-президент от ВМРО, е бил дисциплинарно уволнен от Великотърновския университет за „уронване на престижа на висшето учебно заведение”. Това съобщиха от ръководството в официална позиция до медиите.

Доц. Милен Михов и Мария Цветкова влизат в битката за „Дондуков“ 2

„Сред мотивите за уволнението му има и такива, от които би следвало да се заинтересува и Прокуратурата”, посочват още от ръководството на ВТУ. И изреждат причините за отстраняването на Михов: нарушил точка от закона, според която членове на академичния състав са длъжни да не провеждат политическа или религиозна агитация във висшето училище; саботирал работата на Академичния съвет; възпрепятствал решаването на въпроси, свързани с ВТУ, в Комисията по образование в НС; обиждал ректора и ръководството на университета с изказвания от парламентарната трибуна; причинил фалит на ВТУ, когато бил помощник-ректор и др.

За уволнението си съобщи самият доц. Михов преди месец. По думите му дисциплинарната санкция е за това, че „публично критикувах стила и начина на управление на настоящото ръководство и подадох сигнал в прокуратурата“, пише вестник „Борба”.

„Мнозина бяха уволнени за къде по-малки „прегрешения“. Мое право е да защитя по законен път своите права, доброто си име и репутация на преподавател и учен. И ще го направя!“, коментира още Михов пред изданието тогава и даде заявка, че ще обжалва заповедта на ректора проф. Христо Бонджолов.

Това е второто уволнение за доц. Михов. Преди години той бе отстранен от висшето училище в качеството му на помощник-ректор на предишното ръководство, отговарящ за финансите на търновската Алма матер.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.