Той бе издигнат от "Национално обединение на десницата", съставено от партиите КОД и "Републиканци за България"

Журналистът Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева са кандидатите за президент и вицепрезидент на коалиция "Национално обединение на десницата", съставено от партиите КОД и "Републиканци за България".

По думите на Благоев номинацията им била издигната след допитване до всички структури. Самият той е сред учредителите на "Републиканци за България", д-р Георгиева е от гражданската квота.

Горан Благоев е кандидат-президент на коалицията на Цветанов-Москов

"От определени среди целенасочено сатанизират образа на Цветанов. А ние сме надпартийна двойка, що се отнася до посланията", коментира Благоев.

Д-р Георгиева пък заяви, че има 21 813 причини да иска да говори - толкова са починалите от COVID-19 у нас до момента. По темата с ваксинацията медикът смята, че може да се направи повече, за да се мотивира населението да се имунизира.

"Нямаше силно политическо лидерство, което да убеди гражданите, че ваксинацията е единственият начин да се справим с пандемията", каза още д-р Георгиева.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК