Доктор Ивелина Георгиева е кандидатът за вицепрезидент

Журналистът Горан Благоев и доктор Ивелина Георгиева са кандидат-президентската двойка на коалиция Национално обединение на десницата, в която влизат „Републиканци за България“ и КОД. Това обяви д-р Любомир Канов, зам.-председател на КОД по време на пресконференция на обединението.

При представянето на Горан Благоев, Канов посочи, че не вярва, че той има нужда от представяне пред българския народ, защото по думите му, той е завоювал в сърцето на народа едно специално място на цивилизоващ учител за нашата история, учител за нашето християнство.

"Д-р Ивелина Георгиева, кандидат за вицепрезидент, е родена в Котел, градът дал толкова забележителни и велики българи, които са повдигнали народното самосъзнание и са служели като лъч на просвета и пример по време на Възраждането", каза Канов. И добави, че тя е завършила медицина, работила е като педиатър, един от борците на фронта с COVID-19 в една от най-големите болници.

"Нашата президентска двойка е достойна да бъде чута от целия наш народ", заяви Канов.

„Национално обединение на десницата" се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА