Какво е усещането да живееш 6 месеца без топла вода и ток?

Какво е усещането да живееш 6 месеца с местно племе в Замбия? Да се налага да събираш дъждовна вода, а за да я топлиш, да разчиташ на слънчевите лъчи? За такива преживявания от пъво лице разказва младо семейство от Сливен.

Антон и Пламена решават да излязат от зоната си на комфорт и да се впуснат в щуро приключение. Те заминават за Африка като доброволци, за да се запознаят с местните култури и обичаи.

''Започнахме в Замбия. Там бяхме доброволци за 6 месеца и живяхме с местно племе. Нямахме постоянен ток, нито течаща вода. Докоснахме се до африканския бит и култура'', разказва Пламена Нашева.

''Най-трудното в Замбия за мен беше голямото внимание, защото повечето дечица не са виждали бели хора. Дърпаха ми косата, за да видят дали е истинска, търкаха ни кожите, мислеха, че сме се боядисали с бяла боя'', казва Пламена.

Една от най-интересните истории на младото семейство е свързана с пътешествие до Амазония с кораб, който се разваля и настъпва паника. ''Започнаха да слизат местни зад борда, скачаха, опитваха се да завържат кораба за дървета, но той ги изкореняваше. Беше страшничко на моменти'', споделя авантюристката.

След Африка Пламена и Антон решават да се впуснат в ново приключение в посока Южна Америка, където прекарват 7 месеца и изминават 10 000 км.

Плановете на вече тричленното семейство не спират до тук. Те подготвят и дъщеря си за следващото пътуване.

Повече вижте във видеото. 

Двама мъже оцеляха след месец в открития океан

ОЦЕЛЯВАНЕ ПО ЧУДО: Известен сърфист се спаси след сблъсък с гигантски вълни (ВИДЕО+СНИМКИ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.