Интервюираните първоначално не разпознали холивудската легенда

Кандидати за полицейски служители в крайбрежен град в щата Алабама, САЩ, 
се явиха на интервю пред експерти по правоприлагане и един гражданин, чието лице и глас са масово известни - холивудският актьор Морган Фрийман, съобщи Асошиейтед прес.

Излезе филмът на Морган Фрийман, посветен на борбата срещу расизма

Фрийман, който е от щата Мисисипи, притежава имот и прекарва известно време всяка година в гр.Гълф шорс с население от 12 000 души, бе в седемчленния състав от експерти, които интервюираха миналата седмица деветима потенциални полицейски служители в градския полицейски участък, съобщи зам.-директорът на управлението Дан Нетъмайър.

Полицейското управление понякога кани представлители на обществеността за участват в подбора на служители, каза той. Фрийман познава хора, които са помагали и които са служили като доброволци, добави той.

"Случи се в последната минута, но той беше активен участник", каза Нетъмайър за актьора.
Известен с ролите си във филми като "Изкуплението Шоушенк", "Да возиш мис Дейзи", "Непростимо", Фрийман задавал въпроси на кандидатите заедно с полицейския шеф, със заместника му Нетъмайър, с преподавател по наказателно право и други специалисти.
"Той носеше шапка и стоеше някак назад. Когато се представи, беше като от сцена на "Скрита камера", каза Нетъмайър.

Морган Фрийман разкри защо носи скъпи обеци (СНИМКИ)

Според него всякакви съмнения отпаднали, когато заговорил. "Онзи глас, същият, който чувате във филмите", каза той. Фрийман и проф. Линда Кийна, която преподава в университета на Мисиписи и също живее в Гълф шорс и помогнала за интервютата на кандидатите, неотдавна дарили един милион щатски долара за създаване в университета на Център за реформи и полицейски дейности, основани на доказателства.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА