Шефът на COVID отделението показа, че в документите са посочени различни дата и час

Пред „Пирогов” отново се извиха опашки от медици без зелени сертификати. Те трябва да се тестват, за да могат да отидат на работа. Много от чакащите посочиха, че не желаят да се ваксинират, тъй като са преболедували и имат антитела. Заразата им обаче била констатирана с антигенен тест и затова все още не могат да получат сертификат.

Опашка за COVID тестове се изви пред "Пирогов"

И днес шефът на COVID отделението в спешния център доц. Петър Атанасов сподели, че е гневен заради мерките. Пред NOVA той посочи, че част от тестваните в четвъртък едва днес са получили сертификатите си. Такъв обаче от всички тествани са взели само трима служители. Останалите все още нямат документ.

„От взетите вчера проби на пациент в сертификата пише: Дата и час на взимане на пробите – 22.10. 21 г. 00.12 часа. Това не е вярно. Това искам да подчертаем. Как се управлява тази държава? Днес през фургоните ще минат само хората, които идват за пръв път на работа от влизането на заповедта в сила”, обясни доц. Атанасов.

„Пред кабинета ми чакат 10 души. В Токсикология има 63-ма пациенти, още 60 в Клиниката и още 60 в буфера на Клиниката. Вчера казах, че смъртта не чака, но това не са мои думи, не съм го измислил аз. Две години ще станат, откакто тече кризата в България. За тези две години как не дойде никой - нито от РЗИ, нито от Здравната каса, да ни попита от какво имаме нужда. Ако няма да ни помогнат, поне да ни оставят на мира. Текат три проверки – за документи, за пътеки, буквално за каквото се сетите. Никой не дойде да провери може ли „Пирогов” да бъде инфекциозна болница и сега нямаме разрешение за тази дейност", заяви доц. Атанасов.

 

 

Според него ситуацията с пациентите също е сериозна. "Хора, които имат имунитет, са малтретирани по този начин. С цялото ми уважение към именитите ми колеги, които излизат пред камера, но не са прегледали и един болен от коронавирус... Анализират, казват какви били антителата - едните - бели, срещу целия вирус, другите - срещу половината. Глупости! Да седнат и да си прочетат "Буквара на Тягоненко и Митов" и да видят, че там има щамове в коронавирусното семейство, които са човешки. Хората още през 80-те са написали колко типа антитела се поризвеждат от човешкия организъм. Човек, който има имунитет, няма нужда да се ваксинира. Целта на ваксинирането е да се генерират антитела. Защо да се ваксинираме? Пожар гаси ли се с бензин? Когато човек си дърпа имунитета за опашката, той може да се обърне и да му отхапе главата", посочи доц. Атанасов. И призова юристите да се произнесат по законността на заповедта. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.