Те са на стойност 131 милиона лева

Изтича срокът, който „Булгаргаз“ постави на „Топлофикация София“, да изплати задълженията си. Дългът на столичното дружество е 131 милиона лева. От „Булгаргаз" предупредиха, че ще спрат подаването на газ.

Нов скок на цените за парно и топла вода

От Столичния общински съвет, който е принципал на топлинното дружество, обясниха, че пари няма и държавата трябва да помогне. Вариант е дългът да бъде поет от Българския енергиен холдинг. Всички страни в конфликта обаче са категорични – парното на софиянци няма да спира.

Миналата седмица президентът Румен Радев и министри проведоха среща с участието на държавните енергийни дружества, държавния регулатор, работодатели, синдикати и местната власт по повод кризата в енергетиката. Тогава от Столичния общински съвет обявиха, че Общината настоява за незабавни мерки за компенсация на „Топлофикация София“. Служебният премиер Стефан Янев пое ангажимент проблемите на софийската „Топлофикация“ да бъдат обсъдени своевременно.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.