Сигнали ще се подават към МВР при съмнение за злоупотреби

Съвместни мерки за предотвратяване на евентуални фалшификации на сертификатите за ваксиниране бяха набелязани на среща между министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, главния секретар на МВР Петър Тодоров и директора на РЗИ - София д-р Данчо Пенчев, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"На твоя страна": Колко струва фалшив COVID сертификат и как работи схемата

Постъпващите и обобщавани в РЗИ данни за поставените ваксини и издадените сертификати ще се анализират от здравните инспектори. При съмнения за злоупотреби, сигналите своевременно ще се подават на структурите на МВР за проверка, пише още Dariknews.bg.

Идеята е този механизъм да се прилага на национално ниво, посочват от вътрешното министерство и допълват, че главният секретар на МВР е разпоредил на всички ОДМВР в страната да завишат контрола.

Без зелен сертификат – защо в библиотеката може, а в музея не?

По време на срещата е била обсъдена и дейността на съвместните екипи за системен контрол на спазването на противоепидемичните мерки, разпоредени от министъра на здравеопазването.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: Дарик нюз