Анализира се кои решения биха били засегнати от съдебни спорове

Актовете на министър Петков не стават автоматично нищожни. Те са стабилни и са свързани с други специфични закони. Това заяви служебният министър на икономиката Даниела Везиева след вчерашното решение на Конституционния съд по казуса с гражданството на Петков.

 Доц. Киселова: Актовете на Кирил Петков като министър са стабилни

За да не станат документите невалидни, е необходимо да преминат съдебно решение или да бъдат преподписани от настоящия министър. Везиева обясни, че е възложила на екипа на министерството да направи анализ кои актове на министър Петков биха били евентуално засегнати от бъдещи съдебни спорове.

В отговор на въпрос министърът заяви, че би подкрепила всички решения на предшественика си, ако те попаднат в съда. "В рамките на установените законови норми на страната всичко, което е правилно, ще го подкрепя", каза министър Везиева.

КС: Назначението на Кирил Петков за министър противоречи на Конституцията

Припомняме, че Конституционният съд взе решение, с което обяви за противоконституционен президентския указ за назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката, тъй като към датата на назначаването му той е имал канадско гражданство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК