Пациентката е била с наднормено тегло

Млади хирурзи от Плевен отстраниха от жена 20-килограмов тумор. 41-годишната Кирилка Кирилова от град Долна Оряховица е с наднормено тегло. Тя тежи 250 кг. През последните месеци жената не е могла да става от леглото.

„Потърси ни личният й лекар. Беше притеснен заради болезненото й злокачествено затлъстяване. Тя е търсила лекарска помощ, но поради спецификата колегите не са успели да се отзоват”, каза хирургът Димитър Георгиев.

15-годишен донор спаси петима души

Жената е изведена от дома си с помощта на пожарникари. Откарана е в Плевенската кардиологична болница, тъй като от близките великотърновски лечебни заведения са отказали прием с оглед тежкото й състояние. Кирилка е трябвало да бъде оперирана по спешност.

Операцията приключва успешно и няколко дни по-късно жената вече е  на крака. Кирилка си обещава да започне нов живот и да тренира.

За първи път в България: Извършиха операция в смесена реалност

А за младите хирурзи Димитър Георгиев и Цветомир Иванов и целия екип провел нетипичната операция, остава удовлетворението от свършената работа.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.